Winkelwagen

Gratis verzending boven € 75,00

Voor 16:00 besteld = dezelfde dag verzonden!

Renovlies op het plafond

We krijgen vaak de vraag of Renovlies ook op plafonds aan te brengen is. Alhoewel het technisch wel mogelijk is, is het wel een klusje.

Renovlies op het plafond, wel of niet doen?

Ja, technisch gezien kan je renovlies op een plafond aanbrengen. Renovlies kan goed op wanden aangebracht worden, en een plafond verschilt daar niet zo heel veel van. Toch zijn er een paar factoren waardoor het behangen wat lastiger gaat.

Gladde ondergrond

Voor het mooiste resultaat heb je een gladde ondergrond nodig. Zeker in nieuwbouwprojecten zijn plafonds met spac gespoten en daarom niet volledig glad. Soms heb je ook betonnaden in je plafond. In beide gevallen is het belangrijk dat je de oneffenheden opvult, afschuurt en wegwerkt. Op plafonds zie je namelijk (in bijvoorbeeld avond- of strijklicht) veel sneller oneffenheden dan op muren.

Werken boven je hoofd

Behangen boven je hoofd is een stuk zwaarder dan behangen op een muur. De zwaartekracht werkt je tegen, dus je hebt tenminste twee personen nodig voor dit klusje: een iemand om het renovlies vast te houden, en een iemand die de lucht onder de banen wegstrijkt.

Hoe plafond met renovlies behangen?

Als bovenstaande geen probleem is en je je plafond met renovlies gaat behangen, kun je aan de slag. Het behangen verschilt verder niet van renovlies op muren aanbrengen. Wel kunnen we je een paar extra tips geven:

  • Zorg ervoor dat je plafond gefixeerd is met fixeermiddel. Zeker als je oneffenheden weg hebt gewerkt, is een fixeermiddel nodig om de zuiging van alle ondergronden (plafond, vulmiddel) gelijk te maken.
  • Kies een goede kwaliteit renovlies. 130 grams (basis) renovlies is dun en raden we je niet aan voor plafonds. Ga in plaats daarvoor voor een goede kwaliteit van 150 gram.
  • Zorg ervoor dat je met goed licht werkt, zodat je luchtbellen en kreuken direct ziet en weg kan strijken. Het beste kan je een zonnige of lichtbewolkte dag kiezen. Het plafond verlichten met een bouwlamp is niet verstandig, omdat je dan veel in je eigen schaduw werkt en de kans loopt onvolkomenheden te missen.
  • Verf het renovlies na behangen met een speciale, spanningsvrije verf voor plafonds. Hierdoor zie je eventuele blazen in het plafond minder.
Gratis verzending

Bestellingen boven 75 euro worden gratis verzonden. Voor 16:00 besteld = dezelfde dag verzonden. Weekendlevering mogelijk!

Klantenservice

We helpen je graag met onze expertise als je een vraag hebt. Stel hem via het contactformulier of stuur ons een email.

Retourneren

Ben je niet tevreden over je aankoop? Je kunt je bestelling binnen 14 dagen retourneren. Neem wel even van tevoren contact met ons op.

Kies je kleur

Populaire kleuren

Of selecteer een kleur

Selecteer hier de gewenste kleur voor jouw verf. Kleuren op je beeldscherm zijn ter inspiratie, alleen officiële kleurstalen zijn kleurecht.

Selecteer kleur