Winkelwagen

Gratis verzending boven € 75,00

Voor 16:00 besteld = dezelfde dag verzonden!

Hoe plak je renovlies?

Renovlies plakken is heel gemakkelijk. Volg ons stappenplan hieronder, of bekijk het filmpje voor een kort overzicht.

Stap 1

Reiniging en voorstrijk

Een goede voorbereiding is het halve werk! Een goede reiniging en voorstrijk op de muur zorgt voor een betere hechting én voorkomt dat de ondergrond de lijm opzuigt. 

Muur voorbereiden

Zorg ervoor dat je ondergrond vrij is van schroeven, spijkers en oneffenheden. Maak de muur daarna stof- en vuilvrij met onze milieuvriendelijke reiniger.

Voorstrijk

Onbehandelde muren (bijvoorbeeld kaal beton, of muren waar veel plamuur op is aangebracht) moet je voorbehandelen met voorstrijk. Dit laagje zorgt ervoor dat de lijm gelijkmatiger hecht en opdroogt, en je renovlies minder krimpen en blazen vertoont. Breng de voorstrijk aan met een verfroller/kwast en laat hem goed drogen (4-5 uur).

Stap 2

Lijm

Gebruik een waterpas of digitale waterpas om een loodrechte lijn op de muur te tekenen. Hier ga je straks je eerste baan aanbrengen.

Smeer de lijm op de muur met een schone lijmroller. Dit doe je per baan, dus niet in 1 keer de hele muur insmeren. Breng de lijm iets breder aan dan de rol renovlies, zodat het vlies ook aan de randen goed plakt. Voor hoeken en randen kan je het beste een kwast gebruiken. 

Kies voor onze aan te maken, ecovriendelijke poederlijm of de kant-en-klare pot lijm.

Stap 3

Renovlies aanbrengen

Banen snijden

Meet de hoogte van je wand. Snij vervolgens de hoogte van de muur + 10 cm speling van de rol af. Dit wordt de lengte van je banen. 

Renovlies plakken

Laat een klein beetje overlap aan de bovenkant van je muur, en plak het renovlies van boven naar beneden langs de loodrechte lijn. Als je niet loodrecht plakt, kan je het behang voorzichtig verschuiven tot het goed hangt. Gebruik een behangspatel om het behang extra stevig en glad aan te strijken, en om luchtbellen achter je behang vandaan te drukken.

Zodra de baan recht hangt, kan je eventuele overlap aan de boven- en onderkant afsnijden met een snijmesje. Je kan hiervoor langs de rand van je behangspatel snijden.

Lijm vervolgens je volgende stuk muur en plak de volgende baan dicht tegen je eerder gelijmde baan aan. Schuif hem strak tegen de rand van de baan aan, en als hij op zijn plek zit strijk je het glad met de behangspatel. Let daarbij op dat je ook de randen van de banen goed gladstrijkt.

Als je een binnenhoek moet behangen, sla deze voor nu dan even over en plak de volgende baan direct na de hoek.

Hoeken 

Buitenhoeken

Als je behang om een buitenhoek plakt, zorg dan dat je het minimaal 10 cm over de hoek heen plakt. Zo voorkom je dat je behang op een naad losraakt in de hoek.

Binnenhoeken

Binnenhoeken bewaar je voor het laatst. Meet de breedte van de nog te beplakken ruimte op, en snij een baan in de breedte op maat + 5 cm speling. Breng lijm op de wand aan en plak de laatste baan strak tegen je vorige bana aan. Strijk het renovlies glad met de behangspatel. Snij vervolgens de hoek in met je snijmesje, en verwijder de overgebleven strook. Gebruik je behangspatel om het renovlies in de hoek glad te strijken.

Stap 4

Verven

Je renovlies is overschilderbaar na ~15 uur droogtijd. Het renovlies van IkwilRenovlies is voorgesausd, wat betekent dat het bij lichte kleuren na 1 keer aanbrengen al een streeploos en gelijkmatig resultaat geeft. Plak eventuele randen af met schilderstape. Gebruik een schone verfroller om de verf op het renovlies aan te brengen. Je kan het beste een kwast voor de hoeken en randen gebruiken.

Gratis verzending

Bestellingen boven 75 euro worden gratis verzonden. Voor 16:00 besteld = dezelfde dag verzonden. Weekendlevering mogelijk!

Klantenservice

We helpen je graag met onze expertise als je een vraag hebt. Stel hem via het contactformulier of stuur ons een email.

Retourneren

Ben je niet tevreden over je aankoop? Je kunt je bestelling binnen 14 dagen retourneren. Neem wel even van tevoren contact met ons op.

Kies je kleur

Populaire kleuren

Of selecteer een kleur

Selecteer hier de gewenste kleur voor jouw verf. Kleuren op je beeldscherm zijn ter inspiratie, alleen officiële kleurstalen zijn kleurecht.

Selecteer kleur