Winkelwagen

Gratis verzending boven € 75,00

Voor 16:00 besteld = dezelfde dag verzonden!

Renovatievlies: hèt alternatief voor stucen!

Laten we eerlijk zijn: een gestuct muurtje is mooi, maar wat een werk komt erbij kijken. Dure professionals, vochtige muren, en zodra er een kastje tegenaan stoot zit er weer een deuk in je voorheen zo gladde muurtje. De oplossing? Renovatievlies!

Renovatievlies (afgekort renovlies) is de alternatieve basis voor stuc- en verfwerk. Je komt namelijk veel makkelijker tot een egaal resultaat als je op renovlies schildert. Doe je dit rechtstreeks op pleister, of een andere ondergrond, dan is het, zeker voor de thuisschilder, niet zo gemakkelijk om tot een mooi effen resultaat te komen.

Renovatievlies zorgt er ook voor dat jouw muur beschermd is tegen schokken. Het oppervlak wordt door renovatievlies een stuk steviger. Zo hoef je je geen zorgen te maken als je meubels verschuift of als de kinderen een heftige speelmiddag hebben. Bye bye butsjes!

Er zijn nog meer voordelen. Kleine haarscheurtjes komen niet aan de oppervlakte bij renovatievlies. Het vlies camoufleert kleine oneffenheden of kleurverschillen. Ook heb je met een basis van renovlies een stuk minder verf nodig – en dat merk je weer in de portemonnee. Weet je nog niet welke kleur jij je muur wil geven? Je kan ook prima het behang ongeschilderd laten – het is al mooi wit van zichzelf.

Renovatievlies versus glasvezel

Om je wat meer een inkijk te geven in de behangwereld, lichten we enkele verschillen uit als het gaat om renovatievlies en glasvezel:

  • Het motief: glasvezelbehang heeft een structuur van rechthoekjes of visgraten. Renovlies heeft een gladde en vlakke structuur. 
  • Moeilijkheidsgraad bevestiging: Glasvezelbehang is wat moeilijker te verlijmen dan renovatievlies.
  • Glasvezelbehang is minder goed voor het milieu. Wij hebben 100% gerecycled renovlies!
  • Renovatievlies is door de bank genomen goedkoper omdat het minder verf opneemt en vaak voorgesausd is

Renovatievlies in badkamer, slaapkamer, woonkamer en keuken

  • Badkamer: Ook in de badkamer kun je met renovatievlies werken. Denk wel aan de vochtbestendigheid van de ondergrond en het voorstrijkmiddel. Het is niet verstandig om vlies aan te brengen op plekken die direct met water in contact komen, zoals de douche. Onderhoudsvriendelijke tegels passen dan beter. 
  • Slaapkamer: Vaak kiest men hier voor een variant die extra dik, en daarmee wat geluidsabsorberender is. Zo heb je nog even iets meer privacy in de ruimte waar je dat het liefste hebt. 
  • Woonkamer: De ruimte waar je het meeste bent, daar mag je wel iets extra’s voor doen. De keuze valt hier vaak op een dikkere variant, om te voorkomen dat oneffenheden duidelijk te zien zijn. Ook krijg je dan na het schilderen een professioneel effect. 
  • Keuken: de keuken is ook een mooie plek voor renovatievlies. Denk er hier wel even aan dat je aangepaste tegels gebruikt rond het kookvuur. Dat is belangrijk voor de brandveiligheid en de spatbestendigheid. 
Gratis verzending

Bestellingen boven 75 euro worden gratis verzonden. Voor 16:00 besteld = dezelfde dag verzonden. Weekendlevering mogelijk!

Klantenservice

We helpen je graag met onze expertise als je een vraag hebt. Stel hem via het contactformulier of stuur ons een email.

Retourneren

Ben je niet tevreden over je aankoop? Je kunt je bestelling binnen 14 dagen retourneren. Neem wel even van tevoren contact met ons op.

Kies je kleur

Populaire kleuren

Of selecteer een kleur

Selecteer hier de gewenste kleur voor jouw verf. Kleuren op je beeldscherm zijn ter inspiratie, alleen officiële kleurstalen zijn kleurecht.

Selecteer kleur