Klantenservice

We helpen je graag.

Als online aanbieder van kwaliteitsverf weten wij als geen ander hoe belangrijk goede klantenservice is. Daarom hebben wij niet alleen klanttevredenheid hoog in het vaandel staan, maar zorgen we er ook voor dat je online winkelervaring zo soepel mogelijk verloopt. Zo werken we direct samen met toonaangevende merken in de professionele verfhandel (zoals Relius en Ekotex), updaten we regelmatig onze productpagina’s met de nieuwste informatie en hanteren we superscherpe tarieven. We zorgen voor een snelle levering: bestel je voor 16:00, dan verzenden wij vaak dezelfde dag nog. Bij bestellingen boven €75,- is deze verzending zelfs helemaal gratis!

En niet geheel onbelangrijk: dankzij ruim 30 jaar ervaring in deze business zijn we in staat om al je vragen te beantwoorden, en  staan we zo snel mogelijk voor je klaar wanneer u meer wilt weten. Je kunt je vragen altijd stellen via onze contactpagina

En als er toch iets mis gaat…

Hoewel wij er natuurlijk alles aan doen om van jou een tevreden klant te maken, kan het soms voorkomen dat er iets mis gaat of dat de bestelling niet aan je verwachtingen voldoet. Gelukkig zorgen wij ook dan voor een passende oplossing. Zo kunt je je bestelling binnen 14 dagen gewoon zonder opgaaf van reden retourneren, tenzij het een speciaal voor jou gemengde verf betreft. Meer weten over het retourneren van je bestelling? Bekijk dan onze retourpagina. Betreft het een gebrek of heb je een klacht over het product of onze service? Op deze pagina vind je meer informatie over garantie en klachten. We gaan graag met je in overleg voor een passende oplossing.

Brandende vraag? Mail ons!